Extra čokoládový koláč
Kakaové cesto s čokoládovým krémom. Výborný ku kávičke. Mňam!
Budeme potrebovať:
Cesto:
4 ks - vajcia
6 lyžíc - kr. cukor
2 lyžice - kakao
4 lyžice - polohrubá múka
8 lyžíc - mleté vlašské orechy
1 bal. - prášok do pečiva
Krém:
500 ml - smotana na šľahanie
250 g - horká čokoláda
2 bal. - stužovač
horká čokoláda na ozdobu
Postup:
1.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. (V originálnom recepte sa píše, že do takto vyšľahaného cesta pridáme 250 g rozpusteného masla, ale aj bez pridania masla je cesto vláčne a chutné - kto chce, môže ho pridať, ale nemusí).
2.
Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 - 30 minút. Upečené necháme vychladnúť.
3.
Krém: Smotanu ohrejeme na miernom ohni - POZOR! nevaríme, len ohrievame. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť. Vychladnutú hmotu mixérom vyšľaháme do peny spolu so stužovačom a navrstvíme na upečené cesto.
4.
Necháme odležať v chladničke najmenej po dobu 2 hodín. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept