Domáci varený/parený knedlík bez mlieka a bez vajíčka

Pridal admin dňa February 16, 2015
Kategória: Recepty

 

Domáci varený/parený knedlík, bez pridania mlieka a vajíčka. Chutný, nadýchaný, jemný, proste mňamka :)

Budeme potrebovať:

500 g - polohrubá múka
350 ml - vlažná voda
16 g - čerstvé droždie
1 lyžička - kr. cukor
1 lyžička - soľ
olej na potretie


Postup:

1.

Do múky si pridáme vodu, rozdrobené droždie, cukor a nakoniec aj soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

2.

Keď nám cesto nakyslo, rozdelíme ho na 2 časti a vytvarujeme valčeky. Necháme ich ešte 20 minút odstáť.

3.

Pripravíme si veľký hrniec s vodou, necháme ju zovrieť. Keď nám voda vrie, vložíme knedle a varíme ich prikryté pokrievkou cca 20 minút. Počas varenia nesmieme dvíhať pokrievku!

4.

Po 20 minútach vyberieme hotové knedle, popicháme je špáradlom a potrieme olejom.

* Tip: z tohto cesta môžeme vytvarovať aj guľky, ktoré môžeme naplniť rôznou plnkou - lekvár, orechy, marmeláda, nutella, ... Poprípade, môžeme pripraviť roládu - tú však nevaríme vo vode, ale paríme nad parou !!!

Dobrú chuť!

Zdroj: Nejrecept