Domáci varený/parený knedlík bez mlieka a bez vajíčka
Domáci varený/parený knedlík, bez pridania mlieka a vajíčka. Chutný, nadýchaný, jemný, proste mňamka :)
Budeme potrebovať:
500 g - polohrubá múka
350 ml - vlažná voda
16 g - čerstvé droždie
1 lyžička - kr. cukor
1 lyžička - soľ
olej na potretie
Postup:
1.
Do múky si pridáme vodu, rozdrobené droždie, cukor a nakoniec aj soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
2.
Keď nám cesto nakyslo, rozdelíme ho na 2 časti a vytvarujeme valčeky. Necháme ich ešte 20 minút odstáť.
3.
Pripravíme si veľký hrniec s vodou, necháme ju zovrieť. Keď nám voda vrie, vložíme knedle a varíme ich prikryté pokrievkou cca 20 minút. Počas varenia nesmieme dvíhať pokrievku!
4.
Po 20 minútach vyberieme hotové knedle, popicháme je špáradlom a potrieme olejom.
* Tip: z tohto cesta môžeme vytvarovať aj guľky, ktoré môžeme naplniť rôznou plnkou - lekvár, orechy, marmeláda, nutella, ... Poprípade, môžeme pripraviť roládu - tú však nevaríme vo vode, ale paríme nad parou !!!
Dobrú chuť!
Zdroj: Nejrecept