Domáci kurací kebab - fotopostup
Pri nakupovaní vo veľkých obchodných centrách si stále s deťmi, keď pociťujeme hlad, kúpime kebab. Tak som premýšľala, ako urobiť domáci pita chlieb a prišla som na skvelý recept, o ktorý by som sa s vami chcela podeliť.
Budeme potrebovať:
Pita chlieb:
500 g - hl. múka
1/2 kocky - droždie
1/4 l - voda
1 lyžička - soľ
štipka cukru
Kebab mäso:
600 g - kuracie prsia
4 PL - kebab korenie
4 PL - olivový olej
3 strúčiky - cesnak
soľ, mletá sladká paprika
Cesnakový dresing:
2 kelímky - kyslá smotana
2-3 strúčiky - cesnak
korenie a soľ
Zeleninová obloha:
čínska kapusta
paradajky
červená cibuľa
Postup:
1.
Pita chlieb:
Z uvedených surovín spracujeme cesto. Klasicky necháme vzísť kvások, pridáme ho k zmesi múky, vody, cukru, soli. Spracované cesto necháme kysnúť cca 45 minút.
2.
Po vykysnutí ho rozdelíme na 6 bochníkov, ktoré vyvaľkáme na placky. Necháme znovu kysnúť cca 10 minút. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na najvyššej teplote do zlatista. Narastie chlebíček, ktorý je vo vnútri dutý. Chlebíček opatrne prekrojíme a plníme nakrájanou zeleninou, orestovaným mäsom a polejeme cesnakovým dressingom.
3.
mäso:
Kuracie mäso nakrájame na rezance. V miske zamiešame s olivovým olejom, korením a prelisovaným cesnakom. Necháme marinovať (najlepšie je mäso pripraviť večer a restovať ho na druhý deň, vtedy sa chute dokonale prepoja).
4.
Takto pripravené mäso sprudka opečieme na rozpálenej panvici, posypeme sladkou paprikou, prípadne osolíme. Opečené mäso mierne podlejeme vodou a krátko podusíme.
5.
Cesnakový dresing:
Všetko spolu zamiešame a podľa chuti dochutíme soľou.
Zdroj: NejRecept.cz