Domáci Kinder mliečny rez
Deťmi veľmi obľúbený zákusok, pretože chutí ako populárna tyčinka Kinder. Skvelá voľba na oslavy, výročia, ...
Budeme potrebovať:
Cesto (2 ks):
6 ks - vajcia
6 lyžíc - polohrubá múka
4 lyžice - kr. cukor
2 lyžice - med
2 lyžice - kakao
2 bal. - vanilkový cukor
1 bal. - prášok do pečiva
6 lyžíc - teplá voda
Náplň:
1 l - mlieko
100 g - kukuričný škrob
2 bal. - vanilkový cukor
250 g - práškový cukor
125 g - maslo
Stred:
200 g - čokoláda
100 ml - smotana na šľahanie
Postup:
1.
Suroviny na cesto si rozdelíme na polovicu (z uvedených upečieme 2 piškótové cesta). Bielka od žĺtkov oddelíme. Žĺtka si vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vodu a postupne aj vanilkový cukor a med. Postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom a nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
2.
Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov cca 10 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
3.
Pripravíme si krém. V 100 ml mlieka si vymiešame kukuričný škrob, pridáme vanilkový cukor. Zvyšné mlieko dáme na oheň a zohrejeme. Keď máme mlieko teplé, pridáme k nemu 100 ml mlieka s kukuričným škrobom. Varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť.
4.
Maslo s cukrom si vymiešame do peny a postupne pridáme hustú hmotu. Dôkladne vyšľaháme.
5.
Smotanu si dáme zohriať do hrnca a keď je teplá, odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
6.
Na upečený plát cesta si natrieme polovicu plnky, navrstvíme čokoládu a dáme do chladničky stuhnúť. Následne navrstvíme druhú polovicu náplne (trochu si necháme na vrch) a zakryjeme to druhým plátom cesta. Potrieme zvyšnou plnkou a ozdobíme strúhanou čokoládou.
7.
Dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc a podávame.
Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept