Domáce tiramisu, ktoré zachutí každému
Pridal admin dňa July 25, 2014
Kategória: Recepty
Na prípravu domáceho tiramisu budeme potrebovať:
|
4 vajíčka, |
POSTUP:
|
Oddelíme si bielka od žĺtok. Žĺtka zmiešame s cukrom a vyšľaháme. Do vyšľahaných žĺtkov s cukrom pridáme mascarpone a zmiešame s lyžičkou. Bielka si vyšľaháme do peny a postupne ich primiešavame do mascarpone krému. |
Dlhé detské piškóty si máčame v studenej káve. Kto má rád rozmočenejšie tiramisu, môže ich namáčať dlhšie, kto nie, tak úplne stačí rýchlym pohybom ponoriť a vybrať. Kávu si pripravujete podľa svojej chuti, ja som ju robila v pomere 350 ml vody: 4 ČL kávy. Do kávy môžete pridať koňak, brandy, likér, rum alebo víno pre intenzívnejšiu chuť. | |
Do formy (ja som využívala formu o rozmere 17 x 25 cm) si naukladáme tesne vedľa seba namočené piškóty. |
|
Zalejeme polovicou krému. Znovu naukladáme namočené piškóty a navrstvíme krém, ktorý uhladíme. Dáme do chladničky na 5-6 hodín. |
|
Po zatuhnutí si ho posypeme kakaom cez sitko. | |
Nakrájame na štvorčeky a podávame. Režeme ho ostrým nožom a opatrne, tiramisu je veľmi jemné a môže sa nám pri neopatrnom rezaní oddeľovať.
Dobrú chuť!
Zdroj: say7.info