Domáce kysnuté rožky plnené orechami
Na prípravu budeme potrebovať:
250 g polohrubej múky,
1/2 čerstvého droždia,
60 g bieleho jogurtu,
50 g masla,
1 vajíčko,
2 PL pr. cukru,
1 ČL soli,
1 ČL vanilkového cukru,
100 g mletých vlašských orechov,
1/2 šálky kr. cukru,
1 žĺtok.
POSTUP:
Krok 1
250 g múky si zmiešame s droždím, ktoré sme si nechali napučať v rozpustenom masle. Pridáme jogurt, vajíčko, 2 PL pr. cukru, soľ a vanilkový cukor. Necháme v pekárničke vymiešať a vykysnúť približne 2 hodiny.
Krok 2
V druhej miske si zmiešame orechy s kr. cukrom a dobre premiešame.
Krok 3
Keď máme cesto vykysnuté, rozdelíme si ho menšie kúsky. Veľkosť závisí na Vás - tvarujeme podľa toho, ako veľké chceme mať rožky.
Krok 4
Na jeden koniec umiestnime mleté orechy zmiešané s cukrom. Na druhej strane si narežeme prúžky, ktoré pri rolovaní vytvoria krajší vzhľad.
Krok 5
Ukladáme na papierom vystlaný plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nám rožky nechytia zlatistú farbu. (Vrch môžeme ešte posypať mletými orechami zmiešanými s cukrom).
Podávame s čajom alebo kávou. Dobrú chuť!