Domáce francúzske bagety zo štyroch surovín
Domáce pečivo je to najlepšie. Na prípravu postačia 4 suroviny a výsledok je fantastický. Chrumkavé pečivo na raňajky alebo na desiatu.
Budeme potrebovať:
500 g - hladká múka
1 lyžička - soľ
1 bal. - sušené droždie
300 ml - vlažná voda
Postup:
1.
V miske si zmiešame múku so sušeným droždím a soľou. Postupne pridávame vlažnú vodu a spracovávame cesto. Cesto po spracovaní bude hladké.
2.
Takto pripravené cesto zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste odležať minimálne hodinu (ak zdvojnásobí svoj objem).
3.
Následne cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, preložíme ho na 4 časti a znovu dáme do misky a necháme odstáť na teplom mieste (cca 40 minút). Druhýkrát ho rozvaľkáme na požadovanú hrúbku a vytvarujeme si bagetky.
4.
Ukladáme ich na plech, ktorý sme si vystlali papierom a necháme ich pol hodinu odstáť. Ostrým nožom nadrežeme povrch bagety (môžeme posypať makom, soľou, semienkami, ...).
5.
Dáme ich zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 240 stupňov (do spodnej časti rúry sme si položili vyšší plech s teplou vodou). Pečieme po dobu cca 20 minút. Upečené necháme na mriežke vychladnúť.
Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept