Domáca nutella
Na prípravu budeme potrebovať:
100 g lieskových orieškov,
150 ml mlieka,
2 PL medu,
2 PL hnedého cukru,
100 g horkej čokolády (najmenej 50 % kakaa),
1 PL kakaa,
100 g mliečnej čokolády (môže byť aj s náplňou - lieskovoorieškovou).
POSTUP:
Krok 1
Orechy si vložíme do trúby a pečieme ich dovtedy, kým nedostanú tmavú farbu. Vyberieme ich a odstránime z nich lupku.
Krok 2
Po upečení a odstránení lupky ich vložíme do handry a poriadne očistíme. Vložíme ich do mixéra a rozmixujeme, aby sme dostali pastu.
Krok 3
V hrnci nad parou si rozpustíme kakao s čokoládou (aj mliečna, aj horká). Do druhej misky si dáme mlieko, med, cukor a varíme.
Krok 4
Najskôr si do vymixovaných lieskových orechov pridáme rozpustenú čokoládu a vymixujeme.
Krok 5
Následne pridáme mierne vychladnuté mlieko a znova vymiešame až do chvíle, keď nedostaneme homogénnu hmotu.
Krok 6
Prelejeme ju do sklenenej nádoby a uzavrieme.
Dobrú chuť!