Bravčové rezne so syrom, smotanou a paradajkami bez vyprážania
Výborné bravčové rezne so syrom, cibuľou a paradajkami. Šťavnaté a bez vyprážania! Hodí sa na sviatočný stôl alebo ako nedeľný obed. Prílohu zvoľte podľa chuti.
Budeme potrebovať:
- bravčové rezne
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 až 3 strúčiky cesnaku
- 3 až 4 lyžice majonézy alebo kyslej smotany
- 1 cibuľa
- 2 paradajky
- 150 g obľúbeného syra na strúhanie
Postup:
1.
Bravčové rezne naklepeme, osolíme a okoreníme podľa chuti.
2.
Cesnak prelisujeme a zmiešame s majonézou alebo kyslou smotanou. Potrieme ňou obe strany rezňa. Položíme rezne na plech s papierom na pečenie.
3.
Cibuľu a paradajky nakrájame na kolieska a položíme na hornú časť rezňov. Najprv cibuľu a potom paradajku.
4.
Pečieme 20 minút pri teplote 200 stupňov. Rezne vyberieme, posypeme ich syrom a vrátime späť do trúby na 10-15 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: VK