Banana split roláda
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
6 vajíčok,
2 PL vriacej vody,
150 g pr. cukru,
60 g polohrubej múky,
50 g mletých vlašských orechov,
1 balíček vanilkového cukru.
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
400 ml mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
200 g masla,
150 g pr. cukru,
2-3 banány,
horká čokoláda,
smotana na šľahanie.
POSTUP:
Bielka od žĺtkov si oddelíme. Žĺtka zmiešame s pr. cukrom (75 g) a poriadne vymiešame. Pridáme postupne 2 PL vriacej vody a miešame dovtedy, kým nám hmota nebude tvoriť jeden celok. Osobitne si vyšľaháme bielka na tuhý sneh, pridáme zvyšný cukor a vanilkový cukor.
Do žĺtkovej hmoty postupne prisypeme múku, vlašské orechy a poriadne premiešame. Do tejto hmoty primiešame vyšľahané bielka a jemne miešame vareškou.
Cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov, približne 20 minút.
Keď máme cesto upečené, vyberieme ho z trúby a hneď ho vyložíme na navlhčenú utierku posypanú pr. cukrom a zrolujeme. Necháme jemne vychladnúť.
Medzitým, ako nám chladne zrolované cesto si pripravíme plnku. V mlieku si uvaríme puding a necháme ho vychladiť. Maslo si vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Miešame mixérom dovtedy, kým nemáme krásnu krémovú hmotu. Horkú čokoládu si nastrúhame na hrubom strúhadle a primiešae do vyšľahanej plnky. Plnku si necháme odležať v chladničke minimálne pol hodinku.
Z cesta odstránime utierku, natrieme naň vychladnutý krém a naukladáme pozdĺž celého korpusu banány. Cesto zrolujeme, ozdobíme šľahačkou, posypeme vlašskými orechami a rozpustenou čokoládou.
Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika