Arašidový dezert s banánmi bez pečenia
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
BEBE keksy,
4 PL rozpusteného masla.
Na prípravu plnky budeme potrebovať:
2 banány,
1 balíček vanilkového pudingu,
500 ml plnotučného mlieka,
500 ml smotany na šľahanie,
4 PL kr. cukru,
2 ČL vanilkového cukru,
60 g arašidového masla,
2 PL mascarpone alebo smotanového syra,
čokoládová poleva na ozdobenie.
POSTUP:
Bebe keksy si rozdrvíme a pridáme rozpustené maslo. Poriadne zmiešame a takto pripravené cesto si rukou rozmiestnime vo forme. Troška navýšime aj kraje, aby sa nám krém nelepil na formu. Na sušienkové cesto si poukladáme banány, ktoré sme si nakrájali na kolieska. Pripravíme si krém. V mlieku si rozpustíme 2 PL kr. cukru (kto má rád sladšie, môže pridať aj viac) a 1 ČL vanilkového cukru. Pridáme vanilkový puding a varíme, až pokiaľ hmota nestuhne. Akonáhle máme puding hustý, odstavíme ho a necháme mierne vychladnúť. Ak nechceme, aby sa nám na ňom vytvorila kôrka, prikryjeme ho alobalom. V inej miske si rozšľaháme smotanu, 2 PL kr. cukru, 1 ČL vanilky. Mixujeme dokým nám nezačne hustnúť,POZOR! šľahačka nesmie byť úplne tuhá – a pridávame arašidové maslo a mascarpone. Pokračujeme v šľahaní, až kým nevznikne krémová arašidová šľahačka.
Na poukladané banány si vrstvíme mierne vychladnutý vanilkový puding a následne arašidovú šľahačku. Ozdobíme si namrvenými bebe keksami a polejeme rozpustenou čokoládou. Necháme v chladničke poriadne stuhnúť, aby sa nám pekne torta krájala.
Dobrú chuť!