Ako si vyrobiť čokoládovú misku za pomoci balónika
Na prípravu čokoládových misiek budeme potrebovať:
300 g horkej alebo mliečnej čokolády,
vodné balóniky.
Ďalej budeme potrebovať:
2 misky,
špendlík,
papier na pečenie,
lyžicu,
zmrzlinu, ovocie, šľahačku alebo puding ako plnku.
POSTUP:
Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Akonáhle máme čokoládu rozpustenú, necháme ju vychladnúť. Musí mať približne 30 stupňov. Ak by čokoláda bola teplejšia, môže sa stať, že balónik praskne a vy budete mať o zábavu postarané, a to v podobe upratovania kuchyne od čokolády. Na papier na pečenie si pomocou lyžice navrstvíme guľku čokolády. Balónik namočíme do takej výšky, akú hlbokú misku chceme mať. Položíme ho na navrstvnú guľku čokolády a necháme 15 minút postáť. Potom ho prepichneme špendlíkom a odstránime zvyšný balónik. Keď chceme, aby bol pohárik tuhší, necháme ho ešte v chladničke postáť. Pozrite si presný postup krok po kroku vo videu nižšie. Vyskúšajte si pripraviť sladké poháriky na zjedenie.
VIDEO návod:
Zdroj: handimania