Ako si pripraviť prúžkovanú roládu
Na prípravu budeme potrebovať:
5 vajíčok,
120 g kr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
150 g polohrubej múky,
1/2 ČL prášku do pečiva,
4 PL vlažnej vody,
2 PL kakaa,
1/2 l mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
125 g masla,
4 PL pr. cukru.
POSTUP:
Krok 1
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou.
Krok 2
Vajíčka spolu s kr. a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vlažnú vodu, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame. Hmotu si rozdelíme na 2 časti. Do jednej primiešame kakao.
Krok 3
Postupne na plech začneme robiť pásiky - striedavo tmavé a svetlé cesto. Môžeme si pomôcť cukrárskym vreckom alebo iba za pomoci lyžice si nanesieme tenké pásiky. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 15-20 minút.
Krok 4
Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si krém. V mlieku si uvaríme puding. Maslo s cukrom dôkladne vyšľaháme do peny a následne doň primiešame vychladnutý puding.
Krok 5
Upečené cesto vyberieme z trúby, ihneď ho preložíme z plechu na navlhčenú utierku a zrolujeme - necháme vychladnúť. Keď nám cesto vychladne, rozbalíme ho a navrstvíme krém. Stočíme, mierne postláčame z každej strany, nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!