7 skvelých a rýchlych receptov na jarné pomazánky

Pridal admin dňa April 14, 2016
Kategória: Recepty

 


Vyskúšajte si pripraviť výborné jarné nátierky, ktoré si budete vychutnávať počas celého dňa.

1.
Tvarohová pomazánka s jarnou cibuľkou.

Budeme potrebovať: tvaroh, červená mletá paprika, soľ, jarná cibuľka, korenie.

Postup: Tvaroh dáme do misky (môžeme dať aj trochu masla). Rozmiešame a pridáme na drobno nakrájanú umytú a očistenú jarnú cibuľku s vňaťou, osolíme, okoreníme a prichutíme sladkou červenou paprikou. Podávame s čerstvým chlebom a zeleninou. Mňam!


Zdroj: NejRecept.cz

2.
Mrkvová nátierka s cibuľou

Budeme potrebovať: 3-4 ks mrkvy, 1 ks cibule, 4 lyžice majonézy, 1 lyžička cukru, soľ, korenie, pažítka.

Postup: Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu najemno nastrúhame. V mise premiešame a pridáme soľ, korenie, cukor a majonézu. Servírujeme na pečive, posypané pažítkou. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept.cz

3.
Reďkovková nátierka

Budeme potrebovať: 1 zväzok reďkoviek, podľa chuti soľ, korenie, 1 ks cibule, 4 lyžice smotany, plátok masla, 1 bal. tofu,

Postup: Na masle popražíme cibuľu, potom pridáme na hrubo nastrúhané reďkovky, osolíme a okoreníme a restujeme. Necháme vychladnúť a vmiešame jemne nastrúhané tofu. Nakoniec pridáme smotanu a premiešame. Podávame s čersvým chlebom.

 
Zdroj: NejRecept.cz

4.
Krémová vajíčková nátierka

Budeme potrebovať: 5 ks vajec, 200 g kyslej smotany, 2 lyžičky horčice, 1 lyžička soli, korenie, 1 ks cibule.

Postup: Vajíčka si uvaríme natvrdo, olúpeme a prepasírujeme ich cez sitko na zemiakový šalát. Cibuľu si nasekáme nadrobno a pridáme k vajciam. Pridáme horčicu, dochutíme soľou a korením a dobre premiešame. Nakoniec pridáme smotanu a pekne spojíme. Necháme odstáť v chladničke a podávame na chlebík so zeleninou. Dobrú chuť.

 
Zdroj: NejRecept.cz

5.
Tvarohová nátierka s chrenom

Budeme potrebovať: 250 g tvarohu, 4 ks vajec, 2 lyžice kyslej smotany alebo jogurtu, 1-2 lyžice chrenu, soľ, korenie, mletá rasca, pažítka.

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo. Tvaroh vidličkou spracujeme, pridáme uvarené vajíčka, ktoré tiež vidličkou rozdrvíme. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a nastrúhaný chren. Dôkladne premiešame a pridáme kyslú smotanu alebo jogurt. Podávame s čerstvým pečivom. Vrch posypeme pažítkou. Dobrú chuť!

 

6.
Vajíčková nátierka s cibuľou

Budeme potrebovať: 8 ks vajec, 3 lyžice kyslej smotany, 3 lyžice majonézy, 1 lyžica horčice, 1 lyžica masla, 1 ks cibule, soľ, korenie, petržlen / pažítka.

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo. Uvarené vajíčka vidličkou v miske poriadne rozdrvíme na malé kúsky. Cibuľu nakrájame najemno a pridáme k vajciam. Pridáme maslo, kyslú smotanu, majonézu a horčicu. Dôkladne vymiešame a dochutíme soľou a korením. Dáme do chladničky najmenej na 4 hodiny, aby sa chute spojili. Následne podávame s nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept.cz

7.
Brokolicová nátierka

Budeme potrebovať: 1 ks malej hlavičky brokolice, 2 strúčiky cesnaku, 1 ks červenej cibule, tvaroh, grécky jogurt, soľ a korenie.

Postup: Brokolicu krátko povaríme a rozmixujeme spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme tvaroh, jogurt a dochutíme soľou a korením. Podávame s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept.cz