3 tipy na čokoládové polevy, ktoré sa pri krájaní nelámu
Už sa Vám určite stalo, že ste upiekli krásnu tortu alebo úhľadné rezy a pri krájaní sa Vám polámala čokoláda a pokazilo to celý dojem.
Budeme potrebovať:
Variant 1:
100 g - maslo
2-3 lyžice - kakao
1 lyžica - hladká múka
1/2 lyžičky- práškový cukor
5 lyžíc - mlieko
vanilkový extrakt
Variant 2:
150 g - horká čokoláda
1 lyžica - kakao
1 hrnček - cukor
0,5 šálky - voda
Variant 3:
125 ml - smotana na šľahanie
125 g - horká čokoláda
Postup:
Variant 1:
50 g masla, kakao, hladkú múku, práškový cukor a mlieko privedieme k varu a za stáleho miešania spojíme. Keď máme hmotu rozpustenú, pridáme 50 g masla a vanilku. Ak vám hmota veľmi stuhne pridáme viac mlieka.
Variant 2:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g kvalitnej horkej čokolády a pridáme kakao, cukor a 1/2 šálky vody. Zmes ohrievame na miernom ohni, kým nezhustne a následne pripravenou čokoládou polejeme tortu alebo rezy.
Variant 3:
Smotanu na šľahanie ohrejeme v hrnci na miernom ohni, avšak dávame pozor, aby sme smotanu nepriviedli do varu - vtedy smotana nestuhne. Ohriatu smotanu odstavíme a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu. Miešaním ju rozpustíme. Pripravenú čokoládovú polevu navrstvíme na rezy.
Zdroj: NejRecept.cz