12 najlepších receptov na pizza cesto - tuniakové, brokolicové, jogurtové...

Pridal admin dňa September 1, 2016
Kategória: Recepty

 

Vyberte si z týchto skvelých receptov na pizza cesto. Môžete si pripraviť napríklad tuniakové, jogurtové, brokolicové alebo mrkvovo-zelerové cesto. Upečte si zdravšiu variantu tejto obľúbenej pochúťky

1.
Blesková jogurtová pizza

Budeme potrebovať: 300 g bieleho jogurtu, 1 kelímok polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 2 vajíčka, štipka soli. Na oblohu: kečup, šunka, syr, kukurica, paprika, paradajka, ...

Postup: Múku zmiešanú s práškom do pečiva a soľou pridáme k vyšlehanému vajíčku a spolu dôkladne spojíme. Postupne pridávame jogurt po lyžiciach. Ak použijete 1 téglik 300 g bieleho jogurtu, je potrebné použiť 1 kelímok polohrubej múky. V pomere 1: 1 na tégliky. Takto pripravené cesto si rozotrieme na plech na pečenie alebo do formy, ktorú si vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom, prípadne kokosovým olejom bez vône. Potrieme kečupom alebo paradajkovou drví, naukladáme rôzne ingrediencie podľa chuti a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu cca 20-25 minút. Dobrú chuť!


Zdroj: Rurbanczykova

2.
Základný recept na pizza cesto, pripravené za 5 minút

Budeme potrebovať: Cesto: 500 g hladkej múky, 1 kocka droždie, štipka soli, 300 ml vlažnej vody, 3-4 PL olivového oleja.

Postup: Hladkú múku, štipku soli nasypeme do misky. Pridáme olivový olej a vo vlažnej vode rozpustené droždie. Spracujeme cesto, ktoré hneď rozdelíme na tri časti. Nečakáme, kým cesto vykysne. Cesto rukami rozťahujeme na plech, ktorý ešte predtým potrieme olivovým olejom. Na vrch cesta si dáme ľubovoľnej suroviny - každý podľa chuti. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 190-200 stupňoch cca 25 minút. Prajem dobrú chuť :)

 
Zdroj: NejRecept

3.
Rýchla "pizza" na pánvičke za 15 minút

Budeme potrebovať: Cesto: 4 PL kyslej smotany, 4 PL majonézy, 2 vajíčka, 9 PL hladkej múky, štipka soli, olivový olej. Ďalej budeme potrebovať: paradajka, mozzarella, jarná cibuľka, parmezán, šunka.

Postup: Z uvedených surovín pripravíte 2 menšie pizze (priemer jednej pizze je cca 20 cm). V miske si pomocou lyžice vymiešame 2 vajíčka, 4 lyžice kyslej smotany, 4 lyžice majonézy a štipku soli. Postupne pridávame múku a lyžicou alebo metličkou vymiešame dohladka. Na panvicu rozotrieme olej, ja som použila olivový, naukladáme suroviny podľa vlastnej chuti. Nám doma najviac chutí pizza s paradajkou, mozzarelou, parmezánom a jarnou cibuľkou. Pokojne môžete použiť klobásu, syr eidam, olivy alebo iné suroviny. Takto pripravenú pizzu dáme na mierny oheň, zakryjeme pokrievkou a necháme 10-12 minút smažiť.

 
Zdroj: NejRecept

4.
Chrumkavá pizza z ovsených vločiek bez droždia

Budeme potrebovať: Cesto (1 šálka = 250 ml): 3 šálky namletých ovsených vločiek, 1 hrsť celé nemleté ovsené vločky, 125 ml teplého mlieka, 2 vajíčka, 3 PL olivového oleja, 1 ČL soli. Na omáčku: 500 g paradajkovej omáčky, 1 PL nasekaná petržlenová vňať, 1 PL sušená bazalka, 1 strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie, korenie na pizzu a na vrch suroviny podľa chuti (mozzarella, šunka, huby, ...).

Postup: Príprava cesta: Namleté ovsené vločky na múku si zmiešame so soľou a dôkladne premiešame. Pridáme vajíčka a mlieko spolu s olivovým olejom. (Mlieko prilievame teplé, ale nie horúce, aby sa nám nezrazilo s vajíčkom). Spolu zmiešame a pridáme hrsť ovsených nemletých vločiek. Spracujeme cesto, ktoré necháme odležať približne 30 minút, zakryté navlhčeným uterákom (nie mokrým). Cesto má byť nelepivé a mäkkučké. Takto odležané cesto si rozvaľkáme do požadovanej veľkosti a môžeme naniesť omáčku a ostatné ingrediencie. Omáčka: paradajkovú omáčku si ochutíme soľou, korením, korením na pizzu, cesnakom, petržlenovou vňaťou a bazalkou. Na omáčku si navrstvíme suroviny podľa chuti. Takto pripravenú pizzu si dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov cca 15 - 20 minút. Dobrú chuť!

 
Zdroj: Koolinar

5.
Smotanová pizza s cesnakom

Budeme potrebovať: Cesto: 250 ml voda, 500 g polohrubej múky, 50 g čerstvé droždie, 1 ČL soli, 1 ČL kr. cukor, 2 PL olivového oleja. Záklkad: 300 ml smotana, 5 strúčikov cesnaku, 2 veľké červené cibule, 400 g kukurice, 100 g slaniny, 100 g šunky, 200 g syra.

Postup: Rúru si predhrejeme na 220 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom. Droždie si pridáme do vody spolu s cukrom a necháme ho vykvasiť. Ostatné ingrediencie na cesto si zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste cca pol hodinu. Vykysnuté cesto si dáme na plech, potrieme ho kyslou smotanou, ktorú sme si zmiešali s prelisovaným cesnakom. Šunku, slaninu, cibuľu si nakrájame na malé kúsky a dáme ich na smotanový základ. Posypeme kukuricou a dáme piecť do rúry. Tesne pred koncom posypeme strúhaným syrom a necháme ho rozpustiť. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept

6.
Cuketová pizza s mozzarelou bez múky

Budeme potrebovať: Cesto: 2 menšie cukety, 150 g mozzarely, 2 vajíčka, oregano. Na vrch: paradajkový pretlak, mozzarella, paprika, paradajka, syr, šunka, ...

Postup: Jednu cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle a druhú cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Poriadne osolíme a necháme stáť pol hodinu, aby cuketa pustila šťavu. Pripravíme si utierku alebo bavlnenú handu a cuketu poriadne odšťavíme. Je to veľmi dôležitý krok - treba cuketu dôkladne vyšťaviť, aby sa vám počas pečenia neroztiekla na plech, respektíve nepustila šťavu - raz sa mi to stalo, musela som počas pečenia šťavu zlievať z pekáča, ale na chuti to neubralo. "Suchú" cuketu zmiešame s nastrúhanou mozarellou (mozzarelu strúhame na jemnom strúhadle) a pridáme aj vajcia. Premiešame, pridáme oregano podľa chuti alebo iné korenie, ktoré máte radi. Na plech rozložíme papier na pečenie, "vymodelujeme" okrúhle cesto na pizzu. Cesto dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Keď cesto chytá zlatú farbu, vyberieme ho a potrieme základom, poukladáme suroviny. V mojom prípade to bola paprika, paradajka, ovčí syr, mozzarela. Pečieme ďalej, dozlata Prajem vám dobrú a hlavne zdravú chuť!

 
Zdroj: NejRecept

7.
Karfiolové FITNESS tyčinky bez múky

Budeme potrebovať: 1 karfiol cca priemer 20 cm, 1/4 šlky vaječné bielka /cca 2 ks/, 1/2 šálky + 3/4 šálky (na vrch) mozzarela, 1 PL byliniek (oregano, bazalka), čierne korenie, soľ, omáčka podľa chuti.

Postup: Zapneme si rúru na teplotu 190 stupňov. Karfiol očistíme a vložíme do mixéra. Mixujeme najemno. Ak tam budete mať niektoré kusy väčšie, tak to nevadí, je to v poriadku. Karfiol vložíme do sklenenej misky a pečieme v rúre 20 minút. Vyberieme ho, vložíme do utierky a počkáme, kým vychladne. Približne 15 minút. Karfiol poriadne v uteráku zabalíme a vytlačíme tekutinu. Opakujeme niekoľkokrát, aby sme sa zbavili tekutiny. Teplotu rúry zvýšime na 230 stupňov. Karfiol, bielka, 1/2 šálky mozzarelly, bylinky, soľ a korenie poriadne premiešame. Hmotu dáme na papier na pečenie. Hrúbka by mala byť približne 0,5 - 1 cm. Pečieme 18 minút. Vyberieme a na vrch dáme 3/4 šálky mozzarelly. Pečieme ešte približne 5 minút dozlatista. Syr môžeme aj vynechať. Narežeme na tyčinky a podávame s omáčkou.

 
Zdroj: Ifoodreal

8.
Syrová pizza zo staršieho chleba za pár drobných

Budeme potrebovať: starší chlieb, 100 g kyslej smotany, 1 vajíčka, 1 PL nastrúhaný tvrdý syr, 1 šálka mlieko, 100 g šunka alebo saláma, 300 g mozzarella, kečup, oregano, soľ, čierne korenie, rastlinný olej.

Postup: Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vymažeme olejom, poukladáme plátky chleba/sendviča tak, aby sme nemali žiadnu medzeru. V miske rozšľaháme vajíčka, pridáme smotanu, mlieko, nastrúhaný tvrdý syr. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Rozšľahanou zmesou zalejeme chlieb. Poukladáme salámu alebo klobásu a vrch posypeme mozarellou. Vrch ešte posypeme oreganom a korením, pokvapkáme kečupom a necháme pol hodiny odstáť, aby chlieb vsiakol vaječnú zmes. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov cca 20 minút.

 
Zdroj: Kuvajmo

9.
Tuniaková pizza

Budeme potrebovať: 170 g tuniak z konzervy, 50 g tvrdý syr, 2 vajíčka. Náplň: 2 menšie paradajky, 6 olomouských syrečkov, kukurica, bazalka soľ.

Postup: Tuniaka prepláchneme a necháme odkvapkať. Potom pridáme vajcia a syr. Dáme do formy a pečieme 10 minút na 180 ° C. Medzitým si rozvaríme paradajky, pridáme bazalku a soľ. Cesto vytiahneme z rúry, potrieme ho paradajkami, pridáme kukuricu a syrečky rozkrojené na polovicu. Dáme späť do rúry na 10 - 15 minút na 180 ° C.

 
Zdroj: NejRecept

10.
Fitness mrkvovo-zelerová pizza

Budeme potrebovať: 1 mrkva, 1/4 zeleru, 1/2 balíčka mozzerelly, soľ, vajíčko. Obloha. 1/2 balíčka mozzarelly, olivoy, chilli paprika, zelená paprika, šunka, huby a na základ: pretlak, cesnak, olivový olej, pizza korenie, majoránka.

Postup: Zeler nastrúhame na hrubom strúhadle a varíme ho v osolenej vode 5 minút. Následne scedíme a necháme dôkladne odkvapkať. Na papierovom obrúsku ho ešte dôkladne osušíme. Pridáme nastrúhanú mozzarelu, nastrúhanú mrkvu, soľ a vajíčko. Takto pripravenú zmes navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 minút. Následne potrieme pripraveným základom (pretlak, prelisovaný cesnak, olivový olej, pizza korenie a majoránku dôkladne vymiešame), naukladáme oblohu podľa chuti a dáme na chvíľu zapiecť. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept

11.
Brokolidový pizza bez múky

Budeme potrebovať: Cesto: 1 brokolica, 2 vajíčka, 1 mozzarella, soľ, cesnak. Základ: 5 PL paradajkové pyré, 1 ČL pizza kroenie, cesnak. Obloha: šunka, syr, huby, olivy, chilli.

Postup: Brokolicu zbavíme prebytočnej vody a vidličkou ju rozdrvíme. Pridáme nastrúhanú mozzarelu, štipku soli, prelisovaný cesnak a vajíčka. Zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré rovnomerne rozložíme do tvaru kruhu na papierom vyložený plech. Takto pripravené cesto pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 minút. Potom cesto potrieme základom - zmiešame korenie, cesnak a paradajkové pyré. Na vrch poukladáme podľa vlastného výberu zeleninu, šunku, syr, ... Vložíme späť do rúry a pečieme do chrumkava. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept

12.
Rýchla a chutná pizza z panvice

Budeme potrebovať: 9 PL hladkej múky, 2 vajíčka, 6 PL kyslej smotany, 2 PL majonézy, 1 PL hustého paradajkového pretlaku, soľ, pizza korenie, olej, šunka, syr, kukurica, ....

Postup: Do misky si nasypeme hladkú múku, pridáme vajce, kyslú smotanu, majonézu, paradajkový pretlak .... osolíme a všetko pomocou metličky vymiešame na hladké cesto. Rozpálime si panvicu, zohrejeme trošku oleja a nalejeme cesto. Na vrch poukladáme šunku, kukuricu, syr a posypeme pizzu korením. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme smažiť na miernom ohni cca 12 minút.

 
Zdroj: NejRecept