Veľmi jednoduchý - ZEBRA koláčik

Pridal admin dňa August 1, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

200 g kr. cukru,
200 g masla,
5 vajíčok,
500 g smotany (10 - 15%),
325 g polohrubej múky,
3 ČL prášku do pečiva,
3-4 PL kakaa.

Na prípravu krému budeme potrebovať:

450 g kyslej smotany,
150 g práškového cukru,
2 ČL vanilkového cukru.

Na prípravu glazúry budeme potrebovať:

100 g masla,
5 PL plnotučného mlieka,
6 PL kr. cukru,
5 PL kakaa.

 


POSTUP:

  Maslo s cukrom si rozmixujeme mixérom do krémovej hmoty.
  Následne pridáme vajíčka a poriadne premixujeme.
  Ďalej postupne po lyžiciach pridávame smotanu a miešame.
  Múku a prášok do pečiva si zmiešame a vysypeme do vyšľahanej hmoty. Dostaneme tak krásne krémové nadýchané cesto.
  Rozdelíme si ho na 2 časti. Do jednej z nich pridáme kakao.
  Zapekaciu formu naolejujeme (používala som silikónovú formu v priemere 26 cm, preto som nemohla mastiť tukom), najlepšie sprejom alebo maselničkou a začneme vrstviť cesta lyžicou. Nalejeme tmavé cesto do stredu formy (cca 1-2 PL).
  Doprostred tmavej nalejeme 1-2 PL svetlého cesta.
  Znova postup opakujeme.
  Vrstvíme.
  Až sa nám cesto neminie a dostaneme krásne tmavo-svetlé kruhy. Upečieme si takto 2 korpusy. Vložíme do vopred nahriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 30-35 minút.
Vyšľaháme si smotanu s cukrami.
Navrstvíme na vychladnutý upečený korpus.
Prikryjeme druhým upečeným korpusom.
Ďalej si pripravíme glazúru. Rozpustíme si maslo v hrnci, pridáme mlieko, cukor, kakao a privedieme do varu. Varíme dovtedy, kým zmes nezačne hustnúť.
Keď to máme dostatočne husté, polejeme celú tortu a ozdobíme podľa vlastnej chute.
Môžeme posypať práškovým cukrom a ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Narežeme na rezy a môžeme podávať.

 DOBRÚ CHUŤ!

Zdroj: say7.info