Tradičná bábovka s čokoládou a malinami

Pridal admin dňa October 8, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu budeme potrebovať:

4 vajíčka,
200 g masla,
175 g kr. cukru,
250 g polohrubej múky,
1 balíček prášku do pečiva,
1 ČL vanilkového extraktu,
100 ml mlieka,
120 g tmavej čokolády,
1 PL kakaa,
2 šálky malín.

Na prípravu glazúry budeme potrebovať:

200 ml smotany na šľahanie,
200 g čokolády na varenie.


POSTUP:

 Krok 1 
Maslo s cukrom si vymiešame do peny a pridáme jedno vajíčko po druhom. Zakaždým dôkladne vymixujeme. Pridáme vanilkový extrakt a spojíme.

 Krok 2 
Múku zmiešame s práškom do pečiva a pomaly ju pridávame do vymiešaných vajíčok. Z mlieka si necháme 3-4 PL a zvyšok postupne pridávame do tuhej hmoty z vajíčok a múky, až kým nedostaneme krémovú hmotu.

 Krok 3 
Výslednú zmes si rozdelíme na 3 časti, dve malé a jednu väčšiu. Do jednej menšej pridáme rozpustenú čokoládu a kakao a do druhej menšej pridáme maliny. Poriadne ich premiešame. Ak je to nutné, do čokoládovej pridáme zvyšné mlieko (3-4 PL), aby sme dostali krémovejšiu hmotu.

 Krok 4 
Všetky tri hmoty si nalejeme do jednej misky a jemne ich vareškou premiešame, aby sme dostali viacfarebnú hmotu. Takto pripravenú zmes si vylejeme do formy na pečenie (bábovková forma, forma srnčieho chrbta alebo obyčajný hranol), ktorú sme si vopred vymastili tukom a vysypali múkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 35-40 minút. Formu plníme do 3/4, pretože pri prečení bábovka narastie.

 Krok 5 
Pripravíme si glazúru. Čokoládu si rozpustíme a odstavíme z ohňa. Pridáme do nej smotanu na šľahanie a dôkladne spojíme. Nalejeme na upečenú bábovku a ozdobíme malinami.

 Krok 6 
Necháme stuhnúť a podávame.

Dobrú chuť!