Slávnostné punčové rezy

Pridal admin dňa March 27, 2015
Kategória: Recepty

 

Najobľúbenejší zákusok - punčový rez trochu inak

Budeme potrebovať:

Svetlé cesto:

7 lyžíc - polohrubá múka
8 lyžíc - kr. cukor
8 lyžíc - voda
8 ks - vajcia
1 bal. - kypriaci prášok

Trojfarebné cesto:

2 hrnčeky (250ml) - práškový cukor
2 hrnčeky - polohrubá múka
450 g - pikantný džem (cca)
250 g - maslo
500 ml - ovocný sirup (najlepšie malinový)
100 ml - rum
2 lyžice - kakao
½ bal. - kypriaci prášok
7 ks - vajcia
3 ks - punčová poleva (polotovar Dr. Oetker)
1 lyžička - punčová aróma
ružové farbivo

Postup:

1.

Bielka vyšľaháme, pridáme cukor, vodu, žĺtka, nakoniec zmes rozdelíme na polovicu a pripravenú múku s kypr. práškom prisypeme až tesne pred pečením. Z hmoty upečieme dva pláty na plechu s mastným papierom. Pečieme pri teplote 180 ° C.

2.

Farebné cesto: žĺtka vymiešame s cukrom a maslom do peny, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Zmes rozdelíme na tri časti: žltú, hnedú (pridáme kakao) a červenú (pridáme potravinárske farbivo).

3.

Na plech vyložený papierom lyžicou kladieme striedavo z každej farby cesta kôpky a nakoniec zarovnáme - dáme upiecť do vyhriatej rúry na cca 180 ° C.

4.

Biely piškótový plát natrieme polovicou džemu, položíme naň farebné cesto, husto ho popicháme vidličkou a polejeme sirupom zmiešaným s rumom a arómou. Je potrebné použiť celý obsah tekutiny, ale treba dávať pozor, aby vám šťava nestekala po bokoch - nasiakne spodný piškót.

5.

Natrieme druhou polovicou džemu, prikryjeme druhým plátom a polejeme polevou. Polevu necháme dobre stuhnúť a krájame mokrým, dlhým zúbkovaným nožom. Dobrú chuť!