Slaná roláda bez múky
Slaná roláda bez múky. Chutná, rýchla a nenáročná. Hotová delikatesa.
Budeme potrebovať:
1 ks - karfiol
1 ks - vajcia
50g - mozzarella
1/2 lyžičky - soľ
1/2 lyžičky - oregano
1/4 lyžičky - korenie
Náplň:
4 lyžice - paradajkové pyré
100 g - mozzarella
šunka, párok, klobása
tvrdý syr - Gouda / parmezán
oregano
Postup:
1.
Karfiol umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a v kuchynskom robote rozmixujeme do hladka (konzistencia kuskusu). Do hlbšej panvici / hrnca nalejeme vodu, osolíme a keď voda vrie pridáme rozmixovaný karfiol. Varíme cca 3-4 minúty a následne scedíme cez sitko. Necháme odvkapkať (pomôžeme si lyžicou - mačkáme karfiol, aby sme sa zbavili prebytočnej vody).
2.
Scedený karfiol osušíme ešte utierkou. Pridáme vajíčko, nastrúhanú mozzarellu a dobre premiešame. Takto pripravené karfiolové cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, posypeme oreganom, čiernym korením a upečieme v rúre pri teplote 220 stupňov presne 10 minút.
3.
Kým sa pečie karfiolové cesto, pripravíme všetky suroviny na plnku. Syr nastrúhame, šunku nakrájame, ...
4.
Upečené cesto vyberieme z plechu, neodstránime papier a necháme mierne vychladnúť. Potrieme paradajkové pyré, posypeme oreganom a naukladáme suroviny podľa chuti.
5.
Pomocou papiera na pečenie cesto zrolujeme a papier odstránime. Ostrým nožom nadrežeme rolku a posypeme strúhaným parmezánom a oreganom. Dáme piecť do rúry na ďalších 12 minút. Upečené vyberieme a podávame. Dobrú chuť!
Zdroj: Coolinarika