Rumový zákusok

Pridal admin dňa October 8, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:
(upečieme si 2 pláty)

2 vajíčka,
125 g kr. cukru,
50 ml vody,
40 ml oleja,
125 g polohrubej múky,
1/4 ČL prášku do pečiva.

Ďalej budeme potrebovať:

2 vajíčka,
125 g kr. cukru,
50 ml vody,
40 ml oleja,
125 g polohrubej múky,
1/4 ČL prášku do pečiva
1 PL kakaa,
ružové farbivo.

Na prípravu šťavy budeme potrebovať:

180 ml vody,
180 g kr. cukru,
3 PL marhuľového džemu,
3 PL rumu alebo rumovej arómy,
šťavu z jedného pomaranča,
šťavu z jedného citróna.

Na prípravu polevy budeme potrebovať:

200 ml smotany na šľahanie,
2 PL pr. cukru,
2 PL rumu.

 


POSTUP:

 Krok 1 
Z vajíčok a cukru si vyšľaháme tuhý krém. Postupne pridávame vodu, olej, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Takto si upečieme 2 pláty.

 Krok 2 
Následne si vyšľaháme také isté cesto ako v predošlom kroku, ale nakoniec si ho rozdelíme na 3 časti. Do jednej pridáme ružové farbivo, do druhej čokoládu a tretiu necháme bielu. Navrstvíme si cesto do plechu tak, ako môžeme vidieť na obrázku nižšie.

 Krok 3 
Upečené cestá necháme vychladnúť a z farebného si nakrájame kocky.

 Krok 4 
Do hrnca si dáme vodu, pridáme cukor a rozvaríme. Keď sa cukor roztopí, odstavíme z ohňa a pridáme marhuľový džem a rum. Dobre premiešame, pridáme šťavu z pomaranča a citróna.

 Krok 5 
Prvý plát si potrieme marhuľovým džemom. Naň ukladáme kocky, ktoré si namáčame do pripravenej šťavy. (rýchlejšia varianta je rozdrobiť si farebné cesto a poliať ho pripravenou šťavou). Vrchný plát si potrieme džemom a opatrhne ho prilepíme na naukladané kocky. Zaťažíme minimálne na 4 hodiny (najlepšie je položiť na to plech na pečenie a poukladať na neho múku alebo ryžu).

 Krok 6 
Na vrch si vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a rumom. Pekne uhladíme a ozdobíme podľa seba, necháme stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame.

 

Dobrú chuť!