Ranná rosa od našej fanúšičky s fotopostupom

Pridal admin dňa July 19, 2014
Kategória: Recepty
 
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
 
250 g hery
150 g práškového cukru
3 vajcia
300 g polohrubej múky 
200 ml kyslej smotany
0,1 l mlieka
30 g kakaa
1 prášok do pečiva
 
Na prípravu tvarohovo-kokosových guličiek budeme potrebovať:
 
200 g tvarohu
100 g práškového cukru
1 žĺtok
60 g kokosu

Suroviny na krém:

0,5 l mlieka
1 vajce
150 g práškového cukru
80 g polohrubej múky
1 vanilka
 
Na posypanie:
granko alebo postrúhaná čokoláda
 
 
POSTUP:
 
Najprv si pripravíme tvarohové guličky. Zmiešame tvaroh, cukor, žĺtok a kokos, vzniknutú hmotu necháme chvíľu odležať.
 
 
 
Tvarujeme guličky vo veľkosti orecha. Odložíme do mrazničky asi na pol hodiny.
 
 
 
Heru si vymiešame s cukrom do bielej peny, postupne pridávame vajcia aj zvyšný bielok, kyslú smotanu, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
 
 
 
Cesto si rozdelíme na dve časti. Jednú časť rozotrieme na plech o veľkosti 32 x 23 cm, do druhej časti pridáme kakao.
 
 
 
Kakaovú časť cesta opatrne rozotrieme na spodnú vrstvu cesta.
 
 
 
Tvarohové guličky vyberieme z mrazničky a vtláčame do cesta. Pečieme pri 180 stupňoch asi pol hodiny.
 
 
 
Z uvedených surovín uvaríme krém, za občasného miešania vychladíme.
 
 
 
Upečený koláč necháme vychladnúť.
 
 
 
Krém rovnomerne rozotrieme po celom koláči, odložíme do chladničky.
 
 
 Posypeme grankom alebo postrúhame čokoládu.
 
 
 
Koláč narežeme na kocky, snažíme sa prerezať tvarohové guličky v strede.
 

Dobrú chuť!