Ovocné, malinovo-jahodové rezy

Pridal admin dňa August 7, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

200 g hrudkovitého tvarohu,
60 g kr. cukru,
100 ml 10% smotany,
85 ml masla alebo olivového oleja,
220 g polohrubej múky,
2 ČL prášku do pečiva,
1 balenie vanilkového cukru.

Na polevu budeme potrebovať:

300 g kyslej smotany (25%),
200 g mascarpone,
100 g pr. cukru,
2 vajíčka,
2 PL škrobu,
1 balenie vanilkového cukru,
350 g malín.

Na prípravu želatínovej glazúry budeme potrebovať:

350 g jahôd,
70 g kr. cukru,
15 g čírej želatíny (alebo červenej).


POSTUP:

V miske si zmiešame tvaroh, cukor a maslo alebo olivový olej. Postupne pridáme smotanu a mixérom dôkladne miešame.

Potom pridáme vanilkový cukor, prášok do pečiva a múku.

Spracujeme cesto do guľky a necháme odležať minimálne 10 minút.

V inej miske si zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkou. Pridáme vajíčka, mascarpone a škrob. Všetky suroviny dôkladne premiešame.

Ak máte mrazené maliny, je dobré vopred si ich rozmraziť.

Odležané cesto si pomocou valčeka rozvaľkáme do požadovanej veľkosti plechu alebo formy (ja som robila vo forme s priemerom 24 cm, vaľkala som cesto o rozmere cca 30 cm).

Opatrne cesto prenesieme do formy. Rovnomerne rozprestrieme aj po okrajoch.

Nalejeme mascarpone krém, poukladáme maliny a dáme piecť do vopred vyhriatej trúby na 180 stupňov približne 40 minút. (Mascarpone krém by mal pekne zhustnúť)

Upečený koláčik.

Jahody si spolu s cukrom rozmixujeme, pridáme želatínu a znova premiešame.

Necháme postáť podľa návodu na želatíne a keď sa nám koláč upečie, nalejeme túto zmes na mierne vychladnutý mascarpone krém s malinami, necháme postáť 40 minút a dáme vychladiť.

Vrch môžeme dodekorovať ľubovoľne. (ja som pokvapkala likérom a pomocou špáradla vytvorila efekt mramoru. Nezabúdajte, že čím koláčik dlhšie odpočíva v chlade, tým sa lepšie krája.

Dobrú chuť!

Zdroj: koolinar.ru