Nepečený lahodný dezert z bebe keksov

Pridal admin dňa July 11, 2014
Kategória: Recepty

 

Ľahké pokušenie na horúce letné dni. Vhodný aj pre menej zdatné pekárky. Výhodou je to, že ho netreba piecť v trúbe! Stačí ho iba poriadne vychladiť v chladničke a podávať.

Na prípravu budeme potrebovať:

⇒ 1 liter plnotučného mlieka,
⇒ 200 g kr. cukru,
⇒ 250 g palmarinu,
⇒ 150 g krupicovej múčky,
⇒ 2 PL kakaa,
⇒ 1 balenie vanilkového cukru alebo struk z vanilky,
⇒ šťava z 1/2 limetky alebo citróna,
⇒ 3 balenia BEBE keksov.


 

POSTUP:

Najskôr si uvaríme čokoládovú plnku. Do hrnca si nalejeme 0,5 l plnotučného mlieka, pridáme 100 g kr. cukru, 2 PL kakaa (v prípade, že máte radi veľmi čokoládovú plnku, pridávajte kakao podľa chute) a polovičku z pripravenej šťavy z 1/2 limetky alebo citróna. Spolu povaríme. Keď nám hmota prevrela postupne prisypávame 75 g krupicovej múčky. Za stáleho a dôkladneho miešania privedieme do varu. Odstavíme a necháme trocha prechladnúť a pridáme 125g palmarinu. Ešte teplý krém vrstvíme na vopred vyukladaný plech BEBE keksami.

Na navrstvený, ešte teplý čokoládový krém si naukladáme znova BEBE keksy.

Pripravíme si vanilkový krém. Postupuje sa rovnako, ako pri čokoládovom kréme, ale namiesto kakaa sa pridáva vanilkový cukor alebo očistené vnútro vanilkového struku. Znova necháme trocha prechladnúť, no ešte teplý krém si navrstvíme na naukladané BEBE keksy.

Na ešte teplý vanilkový krém si znova naukladáme BEBE keksy.

Takto navrstvený zákusok si necháme v izbovej teplote postáť až dovtedy, kým nevychladnú oba krémy. Po vychladnutí ho vložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny. Vrch si môžeme ozdobiť prekrojenými jahodami alebo iným ovocím, prípadne rozpustenou čokoládou alebo šľahačkou.

DOBRÚ CHUŤ!

Zdroj: moirecepti.mk