Najrýchlejší a najlepší krémeš

Pridal admin dňa January 21, 2016
Kategória: Recepty

 

Najrýchlejší a najlepší krémeš. Lístkové cesto, žĺtkový krém, šľahačka a vrch posypaný práškovým cukrom.

Budeme potrebovať:

1 bal. - lístkové cesto
2 l - mlieko
1/2 l - voda
6 ks - vajcia
6 lyžíc - hladká múka
20 g - kukuričný škrob
3 bal. - vanilkový cukor
250 g - kr. cukor
700 ml - smotana na šľahanie
2 bal. - smetafix
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na opačnú stranu plechu. Poprepichujeme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista.

2.

Vodu, mlieko, žĺtka, vanilkový cukor, kr. cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť za stáleho miešania uvaríme hustý puding.

3.

Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom.

4.

Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zdroj: Coolinarika