Najlepší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia

Pridal admin dňa June 21, 2016
Kategória: Recepty

 

Pripravte si chutný karfiol bez smaženia v chutnom chrumkavom cestíčku zo syra a strúhanky. 

POTREBUJEME:

1 ks menší karfiol,
2/3 šálky strúhanka,
1/2 lyžičky cesnakový prášok (alebo čerstvý prelisovaný cesnak),
1 lyžička mletá paprika,
2 ks vajíčko,
1/2 šálky nastrouhaný syr,
podľa chuti soľ a čierne mleté korenie,
podľa potreby rastlinný olej.

POSTUP: 

1.
Karfiol umyjeme, rozdelíme na menšie ružičky, ktoré uvaríme v osolenej vode po dobu 4-5 minút. Uvarené ružičky scedíme a ihneď opláchneme pod tečúcou studenou vodou.


2.
Vo väčšej miske zmiešame najemno nastrúhaný syr, strúhanku, soľ, čierne korenie, cesnak, mletú papriku a v druhej miske poriadne rozšľaháme vajíčka.


3.
Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, jemne ho potrieme rastlinný olejom.

4.
Ružičky karfiolu najskôr obalíme vo vajíčku a potom v zmesi syra a strúhanky. Poukladáme na papier a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15-20 minút.

Zdroj: Vk