Najlepší čučoriedkový koláč
Pridal admin dňa August 1, 2014
Kategória: Recepty
Na prípravu cesta budeme potrebovať:
200 g čučoriedok,
100 g masla,
150 g kr. cukru,
2 ČL vanilkového cukru,
2 vajíčka,
300 g polohrubej múky,
1 ČL prášku do pečiva.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
200 g smotany (15-20%),
125 g pr. cukru.
POSTUP:
Maslo s cukrami si vymiešame do peny. | |
Pridáme vajíčka a mixérom vymixujeme. | |
Postupne pridáme zmiešanú múku s práškom do pečiva a vyhnetieme cesto. | |
Vyhnetené cesto si pekne ustelieme do vopred vymastenej formy na pečenie (moja forma mala priemer 27 cm a vysoká bola 3 cm). Pekne vystelieme aj okraje, aby sa nám čučoriedky s plnkou mali kde oprieť. | |
Čučoriedky si umyjeme, necháme odtiecť a vysypeme ich na cesto. Pekne uhladíme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, cca 35-40 minút. | |
Vymiešame si smotanu s cukrom. | |
Vyšľahanú smotanu si nalejeme na horúci koláč a necháme v izbovej teplote vychladnúť. Následne keď nám koláč vychladne, dáme ho do chladničky na 3-4 hodiny. | |
Nakrájame na rezy a môžeme podávať. |
Dobrú chuť!
Zdroj: say7.info