Mriežkovaný jablkový koláč s tvarohom FOTOPOSTUP

Pridal admin dňa June 14, 2016
Kategória: Recepty

 

"V originálnom recepte sa vrchné cesto tvarovalo do mriežky. Ja som nejako nemala chuť tvarovať, tak mám vrchný plát vcelku, ale na chuti mu neubralo"

Budeme potrebovať:

Cesto:

500 g - polohrubá múka
200 g - práškový cukor
250 g - stužený tuk (Hera)
2 ks - vajíčko
1 bal. - prášok do pečiva

Náplň:

500 g - tvaroh
200 ml - kyslá smotana
1 bal. - vanilkový cukor
4 lyžice - práškový cukor
6 ks - jablká
1 bal. - vanilkový cukor
1 bal. - škoricový cukor

Postup:

1.

Suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.

2.

Na vymastený a múkou vysypaný plech preložíme pomocou valčeka vyvaľkaný plát cesta. Boky mierne vyvýšime.

3.

Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom do hladkej hmoty, pridáme smotanu a ešte premiešame.

4.

Jablká očistíme, nastrúhame a ochutíme cukrom. Kto má rád sladšie, pokojne môže pridať viac cukru.

5.

Následne nanášame plnky. Nanášame striedavo.

6.

Povrch koláča znovu prikryjeme druhým plátom cesta alebo urobíme mriežky. Popicháme vidličkou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.

7.

Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zdroj: NejRecept.cz