Likérové špičky - fotopostup

Pridal admin dňa January 25, 2017
Kategória: Recepty

 

Jeden z najlepších dezertov! Aspoň to tvrdí môj otec, ktorý sa špičiek nevie nabažiť :) Máte radi?

Budeme potrebovať:

70 g - kr. cukor
20 g - Zlatý klas alebo vanilkový puding
10 g - kakao
100 ml - voda
50 g - čokoláda na varenie
100 g - 100% tuk
15 ks - piškóty
vaječný koňak
sušené mlieko na zahustenie koňaku
čokoládová poleva na obalenie

Postup:

1.

Kúpila som si v špecializovanom cukrárskom obchode špeciálny nástavec na likérové špičky, tak som musela vyskúšať, keď to už každý tak chváli. A hlavne môj otec, ktorý ich miluje a nechce sa s nimi podeliť :D

2.

Puding alebo zlatý klas, kakao, cukor a vodu zmiešame v menšom hrnci. Dáme na mierny oheň a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú odstavíme a ihneď pridáme na kúsky nalámanú čokoládu (50 g). Miešaním ju rozpustíme. Dávame pozor, aby sa hmota nepripálila - varíme cca iba 4 minúty. Necháme úplne vychladnúť (Môžete si hmotu pripraviť aj večer a pracovať s ňou na druhý deň. Ja som hmotu varila ráno a popoludní som už robila špičky).

3.

Stužený tuk vyšľaháme, pridáme čoko hmotu a mixérom dôkladne vyšľaháme hladký krém. Hmotu dáme na chvíľu do chladničky, preložíme ju do vrecka. Špičku dáme do vrecka tak, aby dierka, ktorá je na špičke bola von a nie vo vnútri sáčka. Pokiaľ bude vo vnútri, nebude sa vám dať vytlačiť krém, preto si to odsledujte.

4.

Dbajte na to, aby ste mali hmotu poriadne vyšľahanú, aby bola bez hrudiek.

5.

Vychladnutý krém sáčkom so špeciálnou špičkou natlačíme na piškóty (trochu krému si nechajte aj na koniec, kde ho budete potrebovať na uzavretie), ktoré sme potreli čokoládou, aby sa po naplnení nenasiakli likérom.

6.

Likérové hmota:
Likér som zahusťovala sušeným mliekom - gramáž mlieka si odsledujte, nedá sa to presne napísať, záleží na hustote samotného vaječného likéru.

7.

Likérom naplníme špičky a vrch uzavrieme ozdobnou špičkou.

8.

Likérové špičky dáme do chladničky poriadne stuhnúť a až tak ich máčame v rozpustenej čokoládovej poleve. Nezabúdajte, že krém musí byť dostatočne vychladený, aby ste s ním vedeli pracovať.

Zdroj: NejRecept.cz