Labute z odpaľovaného cesta plnené pudingom

Pridal admin dňa September 12, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu odpaľovaného cesta budeme potrebovať:

200 ml vody,
120 g masla,
1/4 ČL soli,
200 g hladkej múky,
4 vajíčka.

Na prípravu náplne budeme potrebovať:

400 ml smotany na šľahanie,
práškový cukor podľa chuti,
300 ml plnotučného mlieka,
1 balenie vanilkového pudingu.


POSTUP:

Do hrnca nalejeme vodu, pridáme maslo a soľ. Na ohni si tieto ingrediencie spojíme.

 

Privedieme do varu.

 

Do vracej hmoty pridáme múku a dôkladne miešame. Oheň znížime na najmenej a stále miešame až pokiaľ nedostaneme tuhú hmotu, ktorá sa pekne oddeľuje od stien hrnca. Keď sa nám vytvorí hmota, ktorá sa neprilepuje na hrniec, odstavíme a necháme vychladiť.

 

Cesto musí mať izbovú teplotu, taktiež aj vajíčka. Postupne pridávame do cesta jedno vajíčko za druhým a zakaždým dôkladne vymiešame.

 

Vymiešané cesto by malo byť lesklé, hladké a elastické.

 

Takto vymiešané cesto si dáme do cukrárskeho vrecka, pomocou ktorého tvarujeme menšie "esíčka". Tie striekame na papierom vyložený plech. Trúbu si predhrejeme na 200 stupňov. Plech s "esíčkami" vložíme do trúby. Prvých 15-20 minút trúbu neotvárame!!! Po uplynutí 7 minút znížime teplotu na 180 stupňov a ďalej dopekáme. Po uplynutí 15-20 minút trúbu vypneme a necháme mierne pootvorené dvierka, aby sa nám odpaľované cesto mierne vysušilo a až potom ich vyberieme.

 

"Esíčka" a telo labute si pečieme osobitne, pretože telo sa pečie dlhšie - cca 25-30 minút. Pri pečení tela labute postupujeme rovnako ako pri "esíčkach", len s rozdielom času pečenia.

 

Upečené odpaľované cesto necháme poriadne vychladnúť.

 

Pripravíme si krém. Uvaríme si vanilkový puding a necháme poriadne vychladnúť. Následne do vychladnutého pudingu pridáme vyšľahanú šľahačku s práškovým cukrom a lyžicou premiešame. Hmoty môžeme spojiť alebo vrstviť do odpaľovaného cesta. 

 

Spojené naplnené odpaľované cesto do tvaru labute posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

Dobrú chuť!