Krémová ovocná rozkoš na tanieriku

Pridal admin dňa February 13, 2015
Kategória: Recepty

 

Krémové, ľahké, ovocné a neodolateľné rezy. Žĺtkový krém, šľahačková plnka, vo vnútri jahodové prekvapenie - no lahôdka! Mňam!

Budeme potrebovať:

Cesto:

8 ks - bielka
8 lyžíc - kr. cukor
8 lyžíc - polohrubá múka
200 ml - teplé mlieko

Krém:

8 ks žĺtka
8 lyžíc práškový cukor
5 lyžíc hladká múka
500 ml mlieka
2 bal. vanilkový cukor
250 g maslo
500 g jahody (alebo iné ovocie)
3 bal. smotana na šľahanie


Postup:

1.

Bielka si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku. Jemne premiešame a navrstvíme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.

2.

Upečené cesto vyberieme, stiahneme papier a keď sa mierne ochladí, polejeme ho teplým mliekom.

3.

Žĺtka s cukrom si vyšľaháme, pridáme múku a asi 100 ml mlieka. Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko si dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď je cukor rozpustený, pridáme žĺtka a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

4.

Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.

5.

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na tuhú hmotu.

6.

Na vychladnutý plát cesta natrieme žĺtkovú plnku, poukladáme jahody (môžeme ich aj mierne zatlačiť do krému) a navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Zdroj: Coolinarika