Jednoduchý trik so soľou, ako pripraviť vždy šťavnaté a jemné kuracie prsia
Kuracie prsia sú obľúbenou surovinou na tanieri, no častou chybou je vysušené a gumené mäso. Tento nedostatok môžete odstrániť jednoduchým trikom so soľou.
Pripravíme si suroviny:
2 ks - kuracie prsia
2 lyžice - soľ (rozpustíme v 6 šálkach vody)
2 lyžice - rozpustené maslo
Môžete použiť ľubovoľné korenie podľa chuti.
Postup:
1.
Soľ rozpustíme vo vode izbovej teploty (cca 6 šálok). Vodu dáme do misky spolu s mäsom a necháme odležať v chladničke 4-8 hodín. Ak nemáte čas môžete použiť horúcu vodu a mäso ponoriť na 15-30 minút.
2.
Rúru nastavíme na 220 stupňov. Kuracie prsia vyberieme z nálevu, osušíme a vložíme ich do zapekacej misky. Polejeme z oboch strán maslom a okoreníme podľa chuti.
3.
Pečieme približne 15-20 minút. Ak budete dávať kuracie prsia priamo z chladničky, čas pečenia sa môže predĺžiť na 35-40 minút. Doporučujeme použiť kuchynský teplomer. Ideálna teplota šťavnatých kuracích pŕs v strede by mala byť 75-80 stupňov.
4.
Mäso necháme odpočinúť 5-10 minút a nakrájame. Dobrú chuť!
Zdroj: Tiphero