Jahodovo-smotanové, vyprážané pokušenie v tortille

Pridal admin dňa October 31, 2014
Kategória: Recepty

 

Budeme potrebovať:

1 bal. (250 g) smotanového syra (Lučina, mascarpone, mäkký tvaroh,...)
1/4 šálky kyslej smotany
1/4 šálky kr. cukru
1 lyžička vanilkového extraktu

1/2 lyžičky citrónovej kôry
8 ks tortíl
1 a 3/4 šálky nakrájaných jahôd
1 lyžica škorice
rastlinný olej na vyprážanie


POSTUP:

V miske pomocou mixéra vymiešame smotanový syr s kyslou smotanou, 1 lyžicou cukru, vanilkovým extraktom a citrónovou kôrou. Nakoniec pridáme 3/4 šálky nakrájaných jahôd a lyžicou premiešame.

Zmes si rovnomerne rozotrieme na tortilly a zložíme ju z každej strany tak, aby nám plnka pri vyprážaní nevytiekla. Spojíme ich špáradlami.

 

Zvyšok cukru zmiešame so škoricou.

Do hlbokej panvice vylejeme olej a necháme ho rozpáliť. Tortilly vkladáme do hrnca a osmažíme do zlata. Vysmažené dáme odkvapkať na servítku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a obaľujeme ich v zmesy cukru a škorice.

 

Podávame so zvyšnými čerstvými jahodami.

 

Dobrú chuť!

Zdroj: goodshomedesign