FITNESS jablkový nákyp BEZ MOUKY a CUKRU - FOTOPOSTUP
Jablkový nákyp bez múky a cukru, ktorý je vynikajúci a zdravý.
Budeme potrebovať:
Jablková vrstva:
500g - jablká
3 lyžice - citrónová šťava
1 lyžica - med - nemusí byť
1 lyžička - škorica
Cesto:
5 ks - vajcia
100 g - mleté vlašské orechy
1 lyžica - med - nemusí byť
kokosový olej na vymastenie formy
Postup:
1.
Pripravíme si suroviny. Jablká očistíme, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli a necháme odstáť 5 minút. Následne ich osmažíme na panvici spolu so škoricou - môžeme pridať med podľa chuti. Necháme vychladnúť.
2.
Bielka a žĺtka oddelíme. K žĺtkom pridáme med alebo sladidlo a vyšľaháme ich do hustej peny. Následne pridáme mleté vlašské orechy a jemne vareškou premiešame. Bielka vyšľaháme do tuhej peny a vareškou ich primiešame k orechovej hmote.
3.
Formu na pečenie vymastíme kokosovým olejom a navrstvíme jablká. Jablká vrstvíme bez šťavy - inak by nákyp zvlhol a orechové cesto zostane mokré. Na jablká navrstvíme orechové cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25 - 30 minút.
4.
Po upečení nákyp nevyberáme z rúry, ale len mierne pootvoríme dvierka a necháme ho ešte 10 minút odležať. Potom ho vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Dobrú chuť!
Zdroj: NejRecept.cz