Famózny krémovo-kokosový RAFFAELLO koláč

Pridal admin dňa December 19, 2014
Kategória: Recepty

 

Kokosové cesto:

5 ks bielka
150 g kokos
150 g kr. cukor
2 lyžice polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva

Orechové cesto:

100 g mleté vlašské orechy
1 bal. prášok do pečiva
2 lyžice polohrubá múka
3 lyžice kakao
5 ks bielka
150 g kr. cukor

Krém:

400 ml mlieka
1 bal. vanilkový cukor
200 g kr. cukor
2 bal. vanilkový puding
10 ks žĺtka
250 g maslo
150 g mascarpone
čokoláda na ozdobu


 POSTUP:

Pripravíme si plech na pečenie o veľkosti 32 x 23 cm. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

Bielka si vyšľaháme s cukrom na tuhú penu a postupne pridávame kokos striedavo s múkou, ktorú sme si vopred zmiešali s práškom do pečiva. Navrstvíme na plech, ktorý sme si vystlali papierom a dáme piecť na teplotu 180 stupňov cca 15 minút.


Pripravíme si hnedé cesto zatiaľ čo sa nám pečie kokosový plát. Orechy si zmiešame s múkou, práškom do pečiva a kakaom. Bielka si vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej peny a postupne pridáme zmiešanú sypkú zmes. Upečieme rovnako ako kokosové cesto.


Pripravíme si krém. Mlieko si dáme na oheň, pridáme vanilkový cukor (alebo môžeme pridať struk vanilky, ktorý necháme v mlieku ponorený jednu hodinu) a kr. cukor, následne pridáme pudingové prášky. Postupne zahrievame a pridávame žĺtky za stáleho miešania. Keď hmota zhustne, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.


Maslo si vymiešame do peny a pridáme mascarpone a následne vychladnutú žĺtkovú hmotu. Vymixujeme hladký krém, ktorý navrstvíme na kokosové cesto. Prikryjeme to hnedým orechovým cestom a trocha plnky si navrstvíme aj na vrch.

Vrch koláča posypeme čokoládovými hoblinami a dáme do chladničky schladiť. Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Zdroj: Nosalty