Extra čokoládová torta s mätovou plnkou

Pridal admin dňa September 22, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu budeme potrebovať:

250 g hladkej múky,
125 g masla,
60 g pr. cukru,
2 PL kakaa,
1 vajíčko,
1 a 1/2 PL studenej vody.

Na prípravu mätovej plnky budeme potrebovať:

300 g bielej čokolády,
150 ml smotany na šľahanie,
5 PL mätového likéru (25 % alkoholu).

Na prípravu čokoládovej plnky budeme potrebovať:

3 Lindt Excellence mätové čokolády (3 x 100 g),
250 ml smotany na šľahanie.


POSTUP:

Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 22 cm. Vymastíme ju maslom.

Múku, maslo, cukor a kakao spracujeme pomocou mixéra, až dovtedy, kým nedostaneme konzistenciu podobnú strúhanke. Pridáme vajíčko a vodu, znova mixujeme, aby sa nám všetky ingrediencie spojili. Takto spojené cesto dáme do chladničky na 10 minút odpočívať. Cesto vyberieme, vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vložíme do formy. Vytiahneme aj kraje a dáme do chladničky na 20 minút odpočívať.

Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Na cesto položíme papier na pečenie a nasypeme naň fazuľu alebo inú strukovinu, aby sme ho zaťažili. Pečieme 10 minút. Po uplynutí času odstránime strukovinu a papier na pečenie a dáme piecť na ďalších 10 minút.

Nad parou si rozpustíme biele čokolády, pridáme mätový likér a poriadne premiešame. Odstavíme a necháme vychladiť. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a zmiešame s vychladnutou čokoládou. Navrstvíme na upečené cesto a vložíme do chladničky minimálne na 1 hodinu.

Pripravíme si čokoládový krém. Nad parou rozpustíme mätové čokolády. Akonáhle sa nám čokoláda rozpustí, necháme ju mierne vychladnúť a pridáme do nej smotanu na šľahanie. Mixérom vymixujeme čokoládový hustý krém. Čokoláda však nesmie byť horúca, inak by sa nám smotana nevyšľahala. Navrstvíme na prvú plnku a dáme vychladiť do chladničky najlepšie na celú noc.

Vychladenú tortu vyberieme, nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!