Domáce plnené tortily

Pridal admin dňa June 10, 2014
Kategória: Recepty

 

Chcete ponúknuť hostí niečim netradičným? Pripravili sme si pre Vás skvelý nápad ako si jednoducho a hlavne rýchlo pripraviť chutné mexické tortily plnené mletým mäsom. Príprava netrvá dlho, recept je jednoduchý a konečný výsledok je veľmi chutný.

Na prípravu tortily potrebujeme:
2 šálky hladkej múky,
1 ČL soli,
50 g živočíšneho tuku (sadla),
1/2 šálky vlažnej vody.

Zmiešame si múku, soľ a sadlo a postupne pridávame vodu a miešame (hnetieme) tuhé cesto. Cesto na tortilu musí byť hladké. Ak už máme hotové cesto, rozdelíme si ho na menšie časti a postupne tvarujeme menšie placky, ktoré potom opekáme na platni bez pridania oleja, t. j. na sucho, po dobu 30 sekúnd z každej strany. Ak nechceme spracovať celé cesto, môžeme si ho odložiť zabalené potravinárskou fóliou do chladničky. Nesmieme však zabudnúť, že pri jeho ďalšom spracovaní, musí znova získať izbovú teplotu.

Ak máme tortily už upečené a vychladnuté, položíme na nich navlhčenú utierku na 30 sekúnd a následne ich ukladáme na mriežku, ako môžeme vidieť na obrázku. Dáme zapiecť do rúry na 190 stupňov, približne na 7-10 minút.



Medzi tým ako sa nám pečú tortily si pripravíme plnku, na ktorú budeme potrebovať:
cibuľu,
mleté bravčové alebo hovädzie mäso,
plechovku fazule,
plechovku paradajkového pretlaku alebo paradajkovú drť,
korenie, soľ,
nastrúhaný tvrdý syr.

Cibuľku si opražíme do zlatista a pridáme mäso, ktoré si podusíme. Ak máme hotové mleté mäso, pridáme konzervu fazule, a paradajkovú drť. Privedieme do varu a ochutíme rôznymi koreninami. Touto zmesou naplníme už upečené tortily v tvare košíčkou. Posypeme postrúhaným syrom a opäť dáme zapiecť, aby sa nám syr roztopil a pekne sfarbil. Na dochutenie môžeme použiť rôzne omáčky.

Zdroj: OneGood...