Bodkovaný cheesecake

Pridal admin dňa October 11, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu budeme potrebovať:

1 šálku nadrvených BEBE keksíkov alebo Marína sušienok,
1/4 šálky kakaa,
2 PL kr. cukru,
1/4 šálky rozpusteného masla.

Na prípravu plnky budeme potrebovať:

1/2 šálky pr. cukru,
2 vajíčka,
1 ČL vanilkového cukru,
2/3 šálky kyslej smotany,
30 ml rozpustenej tmavej čokolády,
500 g mäkkého smotanového syra.


POSTUP:

 Krok 1 
Najskôr si prehrejeme trúbu na 150 stupňov. Pripravíme si formu na pečenie a vystelieme ju papierom na pečenie.

 Krok 2 
V menšej miske si rozdrvíme sušienky, pridáme cukor, kakao a rozpustené maslo. Premiešame a vystelieme touto zmesou formu.

 Krok 3 
V inej miske si vymiešame smotanový syr do hladka. Postupne pridávame cukor a jedno vajíčko po druhom. Za každým dôkladne premiešame. Pridáme vanilku, ktorú sme si zmiešali s kyslou smotanou. Takto pripravenú hladkú hmotu si rozdelíme na polovicu.

 Krok 4 
Jednou polovicou natrieme na rozdrvené sušienky a druhú si odložíme.

 Krok 5 
Rozpustenú tmavú čokoládu si zahrejeme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s odloženou polovicou plnky.

 Krok 6 
Vložíme si ju do sáčka alebo cukrárskeho vrecka a vytvárame do navrstvenej tvarohovej hmoty guličky.

 Krok 7 
Vložíme do trúby a pečieme cca 1 hodinu. Po uplynutí času trúbu vypneme, ale koláč nevyberáme. Necháme ho v trúbe postáť 1 hodinu a následne ho dáme vychladiť do chladničky na 24 hodín.

 Krok 8 
Krájame horúcim nožom a podávame.

Dobrú chuť!

Zdroj: bakersdaughter