Ako si pripraviť prúžkovanú roládu

Pridal admin dňa October 8, 2014
Kategória: Recepty

 

Na prípravu budeme potrebovať:

5 vajíčok,
120 g kr. cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
150 g polohrubej múky,
1/2 ČL prášku do pečiva,
4 PL vlažnej vody,
2 PL kakaa,
1/2 l mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
125 g masla,
4 PL pr. cukru.


POSTUP:

 Krok 1 
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou.

 Krok 2 
Vajíčka spolu s kr. a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vlažnú vodu, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a dôkladne premiešame. Hmotu si rozdelíme na 2 časti. Do jednej primiešame kakao.

 Krok 3 
Postupne na plech začneme robiť pásiky - striedavo tmavé a svetlé cesto. Môžeme si pomôcť cukrárskym vreckom alebo iba za pomoci lyžice si nanesieme tenké pásiky. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 15-20 minút. 

 Krok 4 
Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si krém. V mlieku si uvaríme puding. Maslo s cukrom dôkladne vyšľaháme do peny a následne doň primiešame vychladnutý puding. 

 Krok 5 
Upečené cesto vyberieme z trúby, ihneď ho preložíme z plechu na navlhčenú utierku a zrolujeme - necháme vychladnúť. Keď nám cesto vychladne, rozbalíme ho a navrstvíme krém. Stočíme, mierne postláčame z každej strany, nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!