7 skvelých receptov na rýchle a jednoduché jedlá z toastového chleba

Pridal admin dňa April 26, 2016
Kategória: Recepty

 

Vyskúšajte si pripraviť tieto jednoduché rýchlovky z toastového chleba. 

1.
Nutelové toasty s banánovým prekvapením.

Budeme potrebovať: toustový chlieb, nutella, banán

Postup: Toasty potrieme nutelou, položíme na kolieska nakrájaný banán a vložíme ich na 5 minút do toastovača. Ak nemáte toastovač, nezúfajte, už som ich skúšala sama aj na panvici na rozpálenom masle a boli božské! Odporúčam banán nakrájať na hrubšie plátky.


Zdroj: NejRecept.cz

2.
Zapečené pizza toasty

Budeme potrebovať: 1 bal. toastov, 1 cibuľa, 1 plechovka kukurice, 200 g šunky, 2 paradajky, 1 paprika, 200 g tvrdého syra, pizza korenie, kečup, soľ, olej

Postup: Plech vymastíme olejom alebo masťou. Poukladáme polovicu toastov. Na toast položíme polovicu šunky, potrieme kečupom, dáme lyžicu kukurice, kúsok cibule, plátok paradajky a kúsok papriky. Posypeme pizza korením, soľou a nastrúhaným syrom. Prikryjeme zvyšnými toastmi. Opäť dáme šunku, kečup, kukuricu, syr, a pokvapkáme olejom. Zapečieme v rúre na 200 °C do zlatista.

 
Zdroj: NejRecept.cz

3.
Plnené toasty - 2 druhy

Budeme potrebovať: 16 plátkov bieleho toastu, 8 plátkov šunky alebo údeného mäsa, 1-2 paradajky, 200 g šampiňónov, 4 vajcia, 150 g tvrdého syra, 1 lyžica oleja, podľa chuti soľ, korenie, petržlenová vňať

Postup: Pripravíme si suroviny. Šampiňóny nakrájame a podusíme na oleji. Z 8 kusov toastového chleba vyrežeme ostrým nožom stred, aby nám ostali len okraje. Zvyšných 8 kusov toastového chleba rozložíme na olejom vymastený plech. Na 4 ks toastu dáme vyrezané okraje chleba a naplníme šampiňónmi, pridáme kúsky paradajok, osolíme, okoreníme a posypeme strúhaným syrom. Na zvyšné 4 ks toastu dáme po 2 plátky šunky, prikryjeme vyrezaným toastom, do otvorov dáme kolieska paradajok, vajcia, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre na 180 stupňov, kým nie sú vajcia a syr upečené. Po dopečení ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept.cz

4.
Nutelové alebo tvarohové rolky z toastu na francúzsky spôsob

Budeme potrebovať: 1 bal. toastov, 125 g mäkký tvaroh, 2 lyžice kr. cukru, 1 lyžička vanilkovej esencie, nutela, jahody, vajcia na obalenie, škoricový cukor na obalenie, maslo alebo olej na vyprážanie

Postup: Pripravíme si tousty, kraje odrežeme a valčekom na cesto poriadne rozvaľkáme na tenký plátok. Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme vanilkovú esenciu. Namiesto tvarohovej náplne môžete použiť nutelu. Nanesieme náplň, trochu náplne nanesieme aj na horný okraj, aby sa počas smaženia rolky nerozbalili. Pridáme jahody. Tousty zrolujeme a obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v škoricovom cukre. Na panvici rozpustíme maslo alebo olej a smažíme z každej strany do zlata. Smažíme krátko, škorica sa zvykne rýchlo spáliť, preto dávajte pozor. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a môžete podávať.

 
Zdroj: NejRecept.cz

5.
Toastová torta na raňajky

Budeme potrebovať: toasty, 4 vajcia, 3 paradajky, 500 g šunky, 150 g tvrdého syra, 100 g masla, 150 ml mlieka, soľ, korenie, muškátový oriešok

Postup: Pripravíme si okrúhlu formu, vymažeme ju maslom a poukladáme plátky toastového chleba, ktoré sme tiež namazali maslom. Medzi každý plátok chleba uložíme na plátky nakrájané paradajky a plátok šunky. Vajíčka vyšľaháme s mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a touto zmesou zalejeme celú tortu. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata.

 
Zdroj: NejRecept.cz

6.
Toastové "lasagne"

Budeme potrebovať: toasty, 250 ml smotany, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 500 g mozzarelly, 500 g šunky, 200 ml paradajkovej omáčky, parmezán na posypanie, olej

Postup: V hrnci orestujeme na rozpálenom oleji cibuľu, pridáme cesnak a nakoniec paradajkovú omáčku. Keď hmota začne vrieť, pridáme smotanu a miešaním spojíme. Necháme prejsť varom a odstavíme. Pripravíme si formu na pečenie. Na dno formy poukladáme toustový chlieb, polejeme omáčkou, poukladáme šunku, mozzarellu a vrstvy opakujeme, kým neminieme chlieb a ostatné suroviny. Vrch posypeme strúhaným parmezánom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 220 stupňov do zlata. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept.cz

7.
Chrumkavý toast ,,Monte Cristo,,

Budeme potrebovať: 2 ks vajcia, 4 plátky biely sendvič, 2 lyžice horčice, 2 lyžice majonéza, plátky šunky, plátky syra, soľ, korenie, maslo na vyprážanie.

Postup: Vajíčka vyšľaháme v miske spolu so štipkou soli a korením. Sendvič potrieme horčicou, majonézou, poukladáme plátky šunky, syra (alebo strúhaný syr) a zakryjeme druhým plátkom potretého sendviča. Na panvici necháme rozpustiť maslo a sendvič obalíme v rozšľahanom vajíčku. Smažíme z oboch strán do chrumkava. Dobrú chuť!

 
Zdroj: NejRecept.cz